Bureau voor Bouwkunst & Interieur Architectuur Lengton

Creëren voor een menselijke maat

We spreken van een renovatie als een bestaand gebouw geheel of gedeeltelijk wordt vernieuwd. Samen met de opdrachtgever stellen we een programma van wensen samen en bespreken we welke authentieke onderdelen bewaard blijven. Een combinatie met eigentijdse oplossingen geeft vaak de beste resultaten.

Renovatie

Door ons inlevingsvermogen komen we tot verrassend creatieve ideeën zonder dat de identiteit van het gebouw verloren gaat. Technische gebreken lossen we op. Het inpassen van nieuwe elementen zoals een verdieping, dakopbouw, extra vloer, schuifpui, keuken, patio of trappenhuis tot een volledig nieuwe bouwstructuur is mogelijk. Een installatieplan en een verlichting- en kleurontwerp behoren hier natuurlijk bij. Het levensloopbestendig maken van het gebouw of de woning kan tegelijkertijd in het ontwerp meegenomen worden. Wij maken voor u een uitgewerkt plan van ontwerp tot oplevering.

Een combinatie met een uitbreiding en/of interieurontwerp zal een optimaal resultaat opleveren. Een resultaat boven uw verwachting én toekomstgericht : mooi, verfrissend, energiezuinig en milieuvriendelijk. 

 

Restauratie

Restauratie daarentegen is het minutieus terugbrengen naar de originele toestand in vorm, detaillering, materiaal en kleur van een Rijksmonument of Gemeentelijk monument . Bij een restauratie of verbouwingsplan van een monument onderhouden we goede contacten met Monumentenzorg voor de vereiste vergunningen. Door onze grote ervaring met restaureren is een renovatie, uitbreiding of interieurontwerp voor een monumentenpand evenwel altijd mogelijk. Dan voegen wij behoedzaam en evenwichtig eigentijdse elementen toe aan het historische hoofdgebouw dat hierbij volledig in zijn waarde blijft. Cultuurhistorische elementen respecteren we altijd. Het resultaat is een mooi contrast tussen oud en nieuw met een eerlijke maar zichtbare aanpassing. Spannend en verfijnd tot in de details.

Neem contact met ons op
  • stadswoning
  • rijtjeshuis
  • etagewoning
  • winkel
  • kantoor
  • rijksmonument
  • gemeentelijk monument
  • monumentenzorg
  • bouwtekening

Kleurenplan voor 3 voorgevels

Monument restauratie

Stadswoning met kantoor

Schoonheid van schets tot detail brengt vreugde in gebouwen en ruimten die wij ontwerpen